Direktlänk till inlägg 20 april 2011

"Som en kvinna med snygga ben"

Av machismonytt - 20 april 2011 11:06

På bilmässan i Shanghai uttalar sig Volvos VD om hur man ska se på att Volvos nya conceptbil..


http://www.gp.se/ekonomi/1.605479-volvos-nya-lyxiga-framtid


Vid framhjulet berättar han att han verkligen gillar det korta överhänget, det vill säga att hjulet sitter långt fram.

– Det är som en kvinna med snygga ben, säger han och skyndar sig att tillägga, vänd mot TT:s reporter.– Om du ursäktar. Jag menar att det visar på dynamik och lyx.


Där speglade han sin attityd, han kunde inte låta blir trots att han vet att det visar på en inställning till kvinnor som knappast är särskilt smickrande för en VD.

Tråkigt att gubbstilen har kommit tillbaka i Volvos ledning, Bådar illa.

Tydligen är bilen avsedd för liknande gubbar - inga andra kundgrupper.

Definitivt inte kvinnor -  i Jacobis föreställningsvärld.

 

                                    ***

 

I en uppföljningsartikel i samma tidning.

http://www.gp.se/ekonomi/1.605787-jacoby-om-kort-overhang-och-snygga-ben

 

Det var när GP frågade varför "extremt korta överhäng", är så märkvärdigt på en bil. Stefan Jacoby skrattade till, mumlade något om att han antagligen inte skulle säga det, men säger ändå:

– Det är som en kvinna med snygga ben, säger han och skyndar sig att tillägga, vänd mot TT:s reporter.

– Om du ursäktar. Jag menar att det visar på dynamik och lyx.


När GP ber om en kommentar till yttrandet låter Jacoby hälsa, via informationschefen Olle Axelson:

- Jag vet att jag inte skulle ha sagt det, men jag tänkte på amerikanska bilar med långa gungande överhäng och så ville jag illustrera det på ett tydligt sätt.

- Jag tror inte 90 procent av dina läsare vet vad överhäng på en bil är för något.

 Det diskussionen egentligen handlade om från början är alltså det avstånd som är mellan bilens början och slut och hjulen. Att ha korta sådana överhäng är just nu högsta mode.

Men liknelsen med kvinnoben är kanske speciellt känslig på just en bilmässa där kvinnor, mer eller mindre på- eller avklädda, exponeras i många olika montrar framför bilarna.

- Till den kategorin kan man inte räkna Volvo, säger Olle Axelson, som dock medger:

- Stefan Jacoby är en spontan och rak person. Han svarar vad han tänker, men det här var kanske inte världens lämpligaste sak att säga.


Jaha, Jacoby ursäktas; han säger vad han tänker. Men är det en ursäkt?

Han är vald till VD med sina värderingar. Bilindustrin förblir, till och med i jämställda Sverige, en industri av män och för män. 

Hur kan de frånsäga sig i tanken. att även kvinnor är kunder?

Hade det fungerat att ha samma värderingar med medvetna kvinnor som utgjort hälften av styrelsen och ledningen?  De som nu är gubbbastioner?

 
 
Ingen bild

Anders

21 april 2011 03:08

Tvartom; skandal att de plockade bort flickorna! Detta rorde sig om utanfor Sverige och i Asian. Har nera tanker folk annorlunda och inte inskrankheten som hemma i Sverige. Det ar en helt annan kultur. Vackra unga flickor ar valkomna. Om man skall vanda pa det och fraga, varfor skall flickorna inte fa ha det jobbet nar de ser snygga ut??? Det ar inte latt att fa bra jobb i Shanghai och Kina, och topp pa listan ar att jobba for ett utlandskt foretag, t.ex Volvo. Har nagon fragat flickorna om hur de tycker om att bli berovade fran sina jobb??? Och, vilka ar kunderna? Svenskar eller Kineser och Asiater. Da far man tanka som dem…

M.v.h
Anders
Civilingenjor och Arkitekt
Hong Kong + Shanghai

machismonytt

21 april 2011 11:25

To be frank:
Din kvinnosyn stinker.
Förstår att du inte passar i Sverige.

Och förresten -DU kanske skulle fläka upp dig över en bilhuv? Någon verkan skulle det väl ha...

Till andra läsare: det här visar att det inte är utbildning som spelar roll, de unkna värderingarna finns i alla läger. Här är det en person som, förmodligen, ska kunna verka i omgivande samhälle men som exkluderar halva befolkningen från sitt yrkesutövande, utan att veta om det.
Det kanske är värt att tänka på för arbetsgivare eftersom en viktig kundkrets går förlorad.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av machismonytt - 17 september 2012 10:21

David Eberhard, läkare i psykiatri, skriver en debattartikel kryddad med överdrifter. Han börjar med att ge ett val mellan tre politiker. Det framkommer snabbt attt det är tre män. Kvinnor förekommer endast som ordet älskarrinnor. Annars är ...

Av machismonytt - 23 augusti 2012 11:14

Det är feminismens fel att män mördar kvinnor säger Ulf Brunnberg, Det är med andra ord kvinnors röstrött som gör att män mördar kvinnor. Det är kvinnors fria abort som gör att män mördar kvinnor. Det är kvinnors rätt att arbeta som gör att ...

Av machismonytt - 11 augusti 2012 12:10

Europas abortmotståndare samlar sig enligt SvD. Dom som gör kvinnokroppen till ett slagfält och glömmer mannen. Mannen glömmer lätt mannen när det handlar om ansvar för sin sexualitet. Då ska kvinnan ta hand om den och dessutom bestraffas...

Av machismonytt - 11 augusti 2012 11:30

I Saudiarabien byggs en stad för enbart kvinnor skriver DN. I samband med näthatet i Assangeaffären skanderade en massa på internationella och nationella män på nätet om att Sverige är feminismens Saudiarabien. Något som har fortsätt att framför...

Av machismonytt - 9 augusti 2012 12:23

I DN  står om undersökning som gjorts om att stressade kvinnor väljer tjockare män och att lugna kvinnor väljer smala män. Nä jag bara skojade. All forskning utgår ju ifrån att mannen ska välja. Han ska välja sin kvinna, eller ofta flicka. ...

Ovido - Quiz & Flashcards