Direktlänk till inlägg 27 juni 2012

Män får kultstatus och kvinnor mobbas

Av machismonytt - 27 juni 2012 23:11

Radioprofilen Annika Lantz har utsatts för mobbing av sin chef på SR.

Hon väljer nu att hoppa av.

Annika Lantz har tidigare bl a förtjänstfullt granskat sportsidorna i media och deras jämställdhet - eller snarare brist på det. Få avdelningar inom media är så machistiska som sportsidorna. Kvinnliga idrottare skildras mest som avklädda/utvikta eller inte alls. Hon borde vara värdefulll för SR. Men tydligen anses de män hon retar upp som mer värdefulla.

Samtidigt på just sporten i en tidning anlitas en f d fotbollsspelare som numera mest gjort sig känd för att han köper kvinnor och därmed bidrar till internationell kvinnohandel. Trots det får han nu en sorts kultstatus. Män håller varandra om ryggen oavsett kvinnosyn.

Det är skillnad på kvinnor och män.

Män kan bete sig hur svinaktigt som helst mot kvinnor och ändå få tillträde till media.

Kvinnor som utmanar,  manövreras ut.

Som om inte det vorde nog så hotas och hatas en kvinna av  megamachistiska spelnördar  av det enda skälet att hon utmanar deras världsbild när hon vill studera hur kvinnor skildras i dataspel. Med andra ord är det mer än nödvändigt att få se vilken kvinnosyn som råder i spelbranschen för annars skulle hon bemöts så till den milda grad med dessa grova hatiska och sexistiska påhopp.


Ni machistiska män som har uppfattningen att det är ok att dataspelsnördar har rätt hota och mobba kvinnor:

Machismonytt har FAN INGEN SKYLDIGHET ATT PUBLICERA ERA KOMMENTARER LIKA LITE SOM ANNAT HAT.





 
 
Ingen bild

Bengt

28 juni 2012 00:32

Annika Lantz måste va bästa exemplet på misslyckad kvotering. Vad hon än gör får hon vara kvar på radion. Att hon aldrig fått så lite publikreaktioner beror antagligen på att lyssnarna tröttnat och bytt kanal. Men inte får hon sluta för det, hon e ju kvinna.

machismonytt

28 juni 2012 12:34

Och det har aldrig en man fått göra?Alltså fått stanna kvar och upphöjts trots att han inte gör något märkvärdigt?
Give me a break!

Så fort det är en kvinna som medelålderna vita kränkta män ogillar, så kallas hon "kvoterad".
Om hon uppför sig rätt och pratar om bakning och smink så är hon INTE kvoterad.
OM hon pratar om genusorättvisor i sporten så är hon "kvoterad"! Plötsligt, så där bara.
Tyckt av dessa vita kränkta män som tycker till ÖVERALLT och misstar sina kvinnoföraktande åsikter med en sorts allmän mening.

 
Ingen bild

Nanna

28 juni 2012 07:45

Men vänta nu.....
Annika påstår att hon mobbats av sin chef. Dessutom säger hon att hon stressats av att det inte är livesändning, det var dålig sändningstid och att formatet inte passat henne..... Jag vet inte, men på mig låter det snarare som att hon är hyperkänslig och, faktiskt, lite bortskämd. Herregud om jag skulle sända radio, istället för att som nu springa runt på ett lager, skulle jag inte klaga.

Jag tror att det är bra, för att slå ett slag för feminism och jämställdhet, att kämpa mot den riktiga fienden istället för att använda annika lantz som sanningsvittne för en vriden syn på människor.

Nanna

machismonytt

28 juni 2012 12:43

Ja kvinnor får ju inte vara känsliga.
Män får vara hyperkänsliga och ändå få ta plats de är nyskapande, de är konstnärer, de är orginella osv....
Annika Lantz är fantastiskt rolig och one of a kind.
Kan inte SR stötta henne så är det ett tecken på att man ger efter för det hat hon möts utav, som alla möts av som tar upp genusorättvisor.
INGEN ANNAN i radion har tagit upp sportsidors eller medias sneda bild av könen som Anniks Lantz, en bild som även radion står för hela tiden.

"Slå ett slag" för feminsm?!
Är det bara ett litet hobbyprojekt som kvinnors rätt är?
Det var att förminska seklers kamp och machismen framfart i Sverige.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av machismonytt - 17 september 2012 10:21

David Eberhard, läkare i psykiatri, skriver en debattartikel kryddad med överdrifter. Han börjar med att ge ett val mellan tre politiker. Det framkommer snabbt attt det är tre män. Kvinnor förekommer endast som ordet älskarrinnor. Annars är ...

Av machismonytt - 23 augusti 2012 11:14

Det är feminismens fel att män mördar kvinnor säger Ulf Brunnberg, Det är med andra ord kvinnors röstrött som gör att män mördar kvinnor. Det är kvinnors fria abort som gör att män mördar kvinnor. Det är kvinnors rätt att arbeta som gör att ...

Av machismonytt - 11 augusti 2012 12:10

Europas abortmotståndare samlar sig enligt SvD. Dom som gör kvinnokroppen till ett slagfält och glömmer mannen. Mannen glömmer lätt mannen när det handlar om ansvar för sin sexualitet. Då ska kvinnan ta hand om den och dessutom bestraffas...

Av machismonytt - 11 augusti 2012 11:30

I Saudiarabien byggs en stad för enbart kvinnor skriver DN. I samband med näthatet i Assangeaffären skanderade en massa på internationella och nationella män på nätet om att Sverige är feminismens Saudiarabien. Något som har fortsätt att framför...

Av machismonytt - 9 augusti 2012 12:23

I DN  står om undersökning som gjorts om att stressade kvinnor väljer tjockare män och att lugna kvinnor väljer smala män. Nä jag bara skojade. All forskning utgår ju ifrån att mannen ska välja. Han ska välja sin kvinna, eller ofta flicka. ...

Skapa flashcards