Direktlänk till inlägg 29 december 2010

HD friar misstänkt incest-pappa

Av machismonytt - 29 december 2010 11:07

Högsta domstolen friar en, i Hovrätten, våldtäktsdömd 49-årig pappa.


http://svt.se/2.22620/1.2281823/stranga_beviskrav_nar_ord_star_mot_ord


Sonen, som var i tonåren när övergreppen skedde, har inte enligt HD lämnat tillräckligt tydliga uppgifter om vad som hänt.


Mannen, som vid tidpunkten för övergreppen var en pojke, har berättat om övergreppen för två utomstående men detta anser inte HD vara tillräckligt. HD anser att hans berättelse till dem har varit allför "kortfattad och oprecis".


Den 49-årige pappans advokat Peter Haglund är glad att hans klient är friad, men tycker å sin sida att HD har varit alltför vag i sina formuleringar och inte "satt ned foten" tillräckligt.

-De borde slå fast att man inte kan döma en person enbart på en berättelse, säger han till TT.

Han tycker att det är absolut nödvändigt att det finns vittnen i den här typen av mål.

-Om det inte finns bevisning så ska det inte gå att döma. Så här många övergrepp kan inte ske utan att någon märker det, säger han.


DRG undrar hur man ska kunna få någon dömd för sexbrott om det, för att få en gärningsman fälld, måste finnas vittnen till händelsen?


Som vi alla vet sker ju både sexbrott mot barn och vuxen i skymundan. Som vi också vet sker misshandel i partnerrelationer i skymundan. Gärningsmännen anstränger sig ofta hårt för att dölja vad de utsätter sina offer för.


Vad ger då denna dom för signaler till offren i samhället? Det är ingen idé att anmäla övergrepp och misshandel så länge det inte finns vittnen och/eller teknisk bevisning?


Kanske dags att göra det lagligt att begå sexbrott mot barn/vuxen samt att misshandla sin partner i hemmet? Är det dit män som Peter Haglund vill komma?


Och jo, Peter Haglund, det pågår väldigt många sexövergrepp som ingen vet någonting om. Övergrepp/våldtäkter som ingen märker, inte ens mödrar till utsatta barn som lever ihop med förövaren.


Om en man i tjugoårsåldern inte lyckas berätta på ett trovärdigt sätt vad hans far har utsatt honom för, hur ska då små barn kunna göra det? 4-5-åringar som utsätts för övergrepp?


Vem ska göra deras röster hörda i framtiden?


Sen undrar man vem som har störst anledning att ljuga i domstol? 


En pappa för att undkomma straff för våldtäkter mot sin egen son?

Eller en, av sin egen pappa, våldtagen pojke?


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av machismonytt - 17 september 2012 10:21

David Eberhard, läkare i psykiatri, skriver en debattartikel kryddad med överdrifter. Han börjar med att ge ett val mellan tre politiker. Det framkommer snabbt attt det är tre män. Kvinnor förekommer endast som ordet älskarrinnor. Annars är ...

Av machismonytt - 23 augusti 2012 11:14

Det är feminismens fel att män mördar kvinnor säger Ulf Brunnberg, Det är med andra ord kvinnors röstrött som gör att män mördar kvinnor. Det är kvinnors fria abort som gör att män mördar kvinnor. Det är kvinnors rätt att arbeta som gör att ...

Av machismonytt - 11 augusti 2012 12:10

Europas abortmotståndare samlar sig enligt SvD. Dom som gör kvinnokroppen till ett slagfält och glömmer mannen. Mannen glömmer lätt mannen när det handlar om ansvar för sin sexualitet. Då ska kvinnan ta hand om den och dessutom bestraffas...

Av machismonytt - 11 augusti 2012 11:30

I Saudiarabien byggs en stad för enbart kvinnor skriver DN. I samband med näthatet i Assangeaffären skanderade en massa på internationella och nationella män på nätet om att Sverige är feminismens Saudiarabien. Något som har fortsätt att framför...

Av machismonytt - 9 augusti 2012 12:23

I DN  står om undersökning som gjorts om att stressade kvinnor väljer tjockare män och att lugna kvinnor väljer smala män. Nä jag bara skojade. All forskning utgår ju ifrån att mannen ska välja. Han ska välja sin kvinna, eller ofta flicka. ...

Ovido - Quiz & Flashcards